træning

 

Er det held!

 

... eller måske

 

et tilfælde ....?

Siddende helt selv

Det er Temprana, fantastisk, effektiv og samtidig super behagelig. Sammen med målrettet og vedholdende træning

Træning - kom godt i gang

Her på siden finder du en præsentation af Temprana i forhold til traditionel træning. Hvad der virker og hvorfor. I vil også finde

oplysninger om fordele og ulemper, såvel som muligheder og begrænsninger. En "køreplan" her til højre - med anvisning på, hvordan I kan komme i gang. Et praktisk registrerings-skema, et godt hjælpemiddel, klar til at skrive ud - eller som inspiration til at få lavet Jeres eget.

 

 

Lad mig kort fortælle lidt om nogle af de ting vi allerede ved.

Træning virker - det er påvist af videnskaben, at bevægelser påvirker hjernens plasticitet. Det vil sige, når noget bevæges, sendes der signaler til hjernen, om denne aktivitet. Hjernen vil nu forsøge, selv at styre bevægelsen. For at opnå effekt, skal dette gøres ofte, et vist stykke tid og over en længere periode.

 

Træning som vi traditionelt kender det, består derfor af stimulering via bevægelse, bevægelse og atter bevægelse. Med en krop, som har svært ved at bevæge sig, er dette naturligvis en ganske "barsk" udfordring. Til gengæld giver denne fysiske træning en vigtig "bonus". Den generelle udvikling af hjernen, som denne træninng giver, er nemlig vedvarende. Det kan man tilgengæld ikke regne med i forhold til de fysiske resultater, som man godt kan risikere at miste med tiden. Det afhænger af hvilket handicap samt graden heraf. Men en ting er helt sikkert. For at opnå succes skal der trænes med diciplin, intensitet og udholdenhed.

 

Vi har igennem årene praktiseret bevægelses-træning, og Peter har haft rigtigt stor gavn af det både fysisk og mentalt. Og vi vil naturligvis også fremadrettet træne Peter på denne måde - for som jeg startede med at skrive træning virker.

 

Følgende er eksempler på bevægelses-træning vi udfører eller har udført - (varighed på 30 min. eller derover tilstræbes):

 

- Stå i stå stativ.

- Krybe og rulle

- Ridning på Joba-hesten (Peter går også til "rigtig" ridning 1 gang i ugen)

- Sidde i skrædder stilling

- Gå i NF Walkeren

- Gynge

 

Der er dog grænser, for hvad der kan opnåes ad denne vej. Måske er der slet ingen forbindelse til hjernen, eller der er fundet en "anden" vej, som kun virker delvist.

Hvor meget "vågentid" er der til rådighed. Barnet skal være friskt og kunne motiveres til intensiv og udfordrende træning.

Hvordan kan det kombineres med de voksnes arbejdstider.

Hvor meget kan I og barnet "klare". Vanskeligt at gennemføre når barnet er sløjt/syg.

Behovet for faste rutiner - person, tid og sted - kræver nøje planlægning i hverdagen.

Træningen forudsætter at både den voksne og barnet kan yde på "højt" niveau.

Hvor meget det er muligt at udvikle hjernen - gennem bevægelses træning - afhænger derfor af mange ting.

 

 

Nu med Temprana kan vi gøre meget mere!

Lyder det for godt til at være sandt? Det er det heldigvis ikke.

 

Temprana behandler direkte på hjernen via stimuleringer af ansigt, fødder og hænder. Dette kan du læse meget mere om, via tempranas danske hjemmeside. Følg blot linket i den blå boks her til højre.

 

I forbindelse med Temprana kurset, modtager man selv en behandling. Man mærker man på egen krop, hvor fantastisk effektiv denne behandling er. Så forstår man langt bedre, hvorfor den er så potent og virksom. Da Temprana behandler direkte på hjernen er barnets aktive deltagelse ikke en forudsætning.

Dette giver nogle helt unikke fordele.

 

- Blid og behagelig massage. Rart at give og let at modtage.

- Kan udføres mens man er vågen (lyttende til musik f.eks.), men også når man er hvilende eller sovende.

- Effektivt udvikler, og tilmed forøges det potentiale, der er til rådighed markant.

- Kan udføres i etaper - på forskellige tidspunkter i løbet af dagen.

- Let at lære - flere personer, kan hjælpes ad.

- Mulighed for at gennemføre behandling, selv om barnet er syg/sløj, da det er så behageligt.

 

At denne meget behagelige, fantastisk effektive samt ikke mindst fleksible behandlingsform findes - hørte jeg om ved et tilfælde. Sådan bør det ikke være, derfor har jeg oprettet denne hjemmesideside. Så Jeres barn også får mulighed for at opnå et markant anderledes funktions niveau.

 

 

Hvor ofte, hvor meget og hvor længe?

Der er stor forskel på hvor ofte, og hvor meget der er brug for at gøre.

 

Ved dysfunktioner, som ikke er hjerneskader eller syndrom f.eks. dysleksi og indlæringsvanskeligheder, behøver man ikke selv lære at udføre behandlingen (men det er en mulighed). Det kan klares ved at få behandling 1-2 gange i ugen, i en kortere periode.

 

Ved øvrige indikationer, vil der være tale om regelmæssige behandlinger. Det endelige omfang afhænger blandt andet af Jeres individuelle behov og ønsker. Måske kan I få en ide om hvad det vil betyde for Jer, ved at klikke på menupunktet "Erfaringer" eller på facebook. Måske er der nogle som "minder" om Jeres situation.

 

I er meget velkommen til at kontakte mig på: JH@skanderborg-real.dk , eller sende sms til +45 26 62 75 44 eller

sende en e-mail til Lone Sørensen: sorensensistem@gmail.com

 

For vores vedkommende er der tale om en stort set daglig indsats med træning og behandlinger. Temprana behandlingen tager ca. 1 time og 15 min. Som belønning for denne målrettede og ihærdige indsats, har Peter opnået markante fremskridt og og gør det fortsat. Det er i mine øjne en sensation. Men man skal være indstillet på at GiveDenGas - for det kommer ikke af sig selv :-).

 

Til hvem og Hvornår?

Personer med f.eks Autisme, ADHD, epilepsi, syndromer og spasticitet (CP).

Erfaringerne viser, at desto før man går i gang, desto større udbytte.

 

GDGNU - navnet på denne hjemmeside, er samtidigt en direkte opfordring til at

 

"GiveDenGas NU"

 

Til eftertanke

I efteråret 2012 stillede jeg mig selv dette spørgsmål. Var det muligt for Temprana markant at ændre funktions-niveauet, for en dreng her i Danmark, som var velstimuleret, velplaceret, veltrænet, vedholdende, udholdende og kvik. Altså en dreng hvis potentiale gennem træning og stimulering var udfoldet, velbeskrevet og kendt.

 

Hvis vi lykkedes med at opnå resultater, så ville jeg sørge for at kunne dokumentere det. Ligesom på videoklippet fra Oman.

 

Peter kan selvfølgeligt ikke gå, ligesom på videoen fra Oman. Men nu hvor jeg ved, hvor meget Temprana har ændret og det endda på kort tid. Føler jeg mig meget heldig og taknemmelig, fordi jeg hørte om Temprana. Og det har givet mig mod på at Give Den ekstra meget Gas med at lave denne hjemmeside. For at informere andre i en lignende situation og inspirere til at give Temprana en chance.

 

Jeg håber du til gengæld, vil jeg hjælpe mig med at dele budskabet, med de familier, der endnu ikke har kendskab til Temprana.

 

Med en behandling, som består af dejlig massage, en nydelse at modtage og dejligt at give. Og som er fantastisk effektiv, kan det vise sig at være den bedste gave du nogensinde har givet.

 

Se disse 2 videoklip - og husk på, vi startede Temprana op i starten af januar 2013

 

 

Giv Den Gas

 

Giv Den Gas

 

Giv Den Gas

 

NU!

20. januar 2013 se mere via dette link.

14. juni 2013 se mere via dette link.

Skema som du/I har mulighed for at benytte. "Dagsbogsnotater" - kan skemaet også bruges til.

 

Det er en god ide, at skrive nuværende funktions-niveau samt mulighederne, som man ser dem fremadrettet ned.

 

GDGNU på facebook

Muligheden for at debattere, udveksle erfaringer og kommentere.

Klik her for at komme til facebook

Få vist 2 udvalgte skemaer i STORT og LET LÆSBAR format, ved at klikke

dette link eller ved at vælge "Trænings-skemaer" i undermenuen.

GDGNU på you tube

Se alle videoklip fra dette site. Jeg laver gerne et klip med dig/Jer og uploader. Det kan give inspiration til andre familier som Jeres.

Klik her for at komme til you tube

opstart Joba 2010

Første trænings-skema. opstart af træning med Joba-hesten, fra oktober 2010 så sådan ud.

Streg betyder kravle + et par rul. Prik betyder 15 min. ridning. Til højre ugentlig sammentælling.Da Peter blev i stand til at ride

længere ture = 2 x 15 min) blev det lettere, blot at lave 8 tal lagt ned = 30 min. Det symboliserer fint cirkelbevægelserne som hesten laver ..... og som har givet uvurderlig styrke i kroppen.

opstart temprana 2013

Trænings-skema fra årsskiftet 2012 / 2013 med opstart af Temprana januar 2013.

Liggende 8 talstadig i brug = 30 min ridetur. Krybe og rulle er på trods af langvarig og ihærdig indsats desværre ikke længere på programmet. Peter kan kravle et kort stykke, hvis han er MEGET motiveret. Rulle selvstændigt er ikke længere en mulighed uanset motivation. Ingen registreringer ved R. Efter meget langvarig øve periode (1,5 til 2 år), kan Peter nu sidde i skrædder stilling, så sikkert, at han løbende anvender det i forbindelse med leg. Bløde puder eller lignende er nødvendig til når balancen mistes.

"Gå" træning. Symboler for træning i NF-Walkeren, træning i NF-stativet (=hårdt og tungt arbejde), kun båret/støttet af mig (= endnu hårdere og tungere). Nederst Temprana symbolerne. A = ansigtsbehandlingen, F = Fodbehandlngen, H = Håndbehandllingen. Hvis der er bindestreg i mellem = givet lige efter hinanden. LUX betyder at jeg har været ekstra grundig med den dårlige venstre hånd.

Behandlingen kan udføres mens man sover / hviler. Det sker ofte når storesøster ind i mellem får en gang massage :-)

Køreplan

 • Hvor er vi? Hvad kan Jeres barn nu, hvad er muligt. Hvad kan I ikke forestille Jer kan ske. SKRIV DET NED.
 • Print trænings-skemaet her fra siden ud og før regnskab.
 • Bestil tid til forundersøgelse, og brug det lille "start" program (link i blå boks) + dejlig massage som tilvæning.
 • Vi gør os klar.
 • Vi er igang.
 • Vi bli´r ved :-)

Husk at

 • Bevare fokus
 • Være opmærksom
 • Være Lydhør
 • Være fleksibel
 • Være den voksne
 • Være tålmodig
 • Spise godt og få din nattesøvn - det hjælper dig til at præstere det som skal til.

Temprana

Start med dette lille program. En god måde at komme i gang på.

 

Klik her

 

Få mere at vide om Temprana via disse danske hjemmesider.

 

Klik her

 

Klik her

 

 

Et gammelt klip. Først kravles ned af hjemmebygget. Derefter et par rul. Dengang kunne han.

 

Når man træner handicappede kan nogle færdigheder, selv med ihærdig og langvarig indsats ikke lade sig gøre. Færdigheder som er tillært, kan mistes igen, endda selv om man træner intenst og ihærdigt. Det er barskt, men sådan er vilkårene ind imellem.

 

15-6-2013 Overraskende NY udvikling - klik her for at se

 

 

Få vist mine 2 skemaer via dette link klik her

Ståstativ

Ståstativ - bemærk udstyr til at betjene PC

NF Walker

NF Walker - til at træne gang bevægelser

kørestol

Mulighed for selvstændigt at kunne komme rundt.