trænings skemaer

Mit formål med at føre regnskab er følgende:

At huske, hvornår jeg gjorde, hvad,hvor meget og hvor længe. At følge en udvikling som sker over længere tid. Giver mulighed for at lave et lille notat. Og så til glæde og motivation - når man let og overskueligt, kan se hvilke resultater træningen giver.

 

Bemærk at en linie "vandret" er kun 1 uges registrering. Så et skema rummer registrering for flere måneder.

 

Jeg har det seneste stykke tid ud over skemaerne lavet ugentlige notater. Her har jeg kort beskrevet vigtige ændringer og iagttagelser. Det kan sammen med skemaerne være til gavn, når træningen skal vurderes, sættes i perspektiv og indgå i en helhedsvurdering.

 

 

 

 

Billedet til Højre:

Det første trænings-skema. Opstart af træningen med Joba-hesten, fra oktober 2010 så sådan ud.

 

- En streg betyder 1 kravletur på den skråtstillede rampe + et par rul bagefter.

- En prik betyder 15 minutters ridning på Joba-hesten.

- Til højre ugentlig sammentælling af, hvor mange gange han har krybet/rullet + samlet tid redet på hesten.

- Efterhånden som Peter fik styrke, til at ride længere ture, blev det til 2 prikker (= 2 x 15 min) ..... siden hen blot et 8 tal lagt ned. Det betyder 30 min. og symboliserer fint de cirkelbevægelser som hesten laver ..... og som har givet uvurderlig styrke i kroppen.

 

 

Billedet herunder:

Trænings-skema fra årsskiftet 2012 / 2013 med opstart af Temprana januar 2013.

 

- De liggende 8 taller er stadig i brug = 30 min ridetur.

- Krybe og rulle (streg og kryds) er desværre ikke længere på programmet. På trods af meget langvarig og ihærdig indsats, har det ikke været muligt, at opøve et niveau som var brugbart. Peter kan kravle et kort stykke, hvis han er MEGET motiveret. Rulle selvstændigt er ikke længere en mulighed uanset motivation.

- På skemaet fremgår R ikke (R = Buzz lightyear robot). Efter en meget langvarig øve periode - det vil sige 1,5 til 2 år, er der opnået så god en færdighed i at sidde selvstændigt i skrædder stilling, at han løbende anvender det i forbindelse med leg. Bløde puder eller lignende omkring ham er nødvendige når balancen mistes.

- Skemaet viser et endnu ikke færdigt system, til at notere "Gå" træning. Et symbol for træning i NF-Walkeren. Et symbol for træning i NF stativet, men båret/støttet af mig (=hårdt og tungt arbejde). Et symbol for båret/støttet af mig (= endnu hårdere og tungere)

- Nederst på skemaet kommer Temprana symbolerne. A = ansigtsbehandlingen, F = Fodbehandlingen, H = Håndbehandlingen. Bindestreg i mellem, så er det givet lige efter hinanden. LUX betyder at jeg har været ekstra grundig med den dårlige venstre hånd.

stort skema 1
stort skema 2