Epilepsi

2. besøg

3. besøg

Der er 2 videoklip. Et hvor en træt Bertram "underholder" med mange lyde, og et hvor Anja og Jesper uforstyrret fortæller om deres erfaringer.

På denne side, kan du læse om om erfaringer med Epilepsi og Temprana.

 

 

En meget stor tak til familierne, fordi de vil fortælle om deres erfaringer. Hvis du gerne vil i kontakt med disse familier. Så skriv eller sms til mig, så formidler jeg kontakten.

 

Januar 2015 - 3. besøg

Bertram 3 år med epilepsi og CP

 

Familien træner udelukkende med Temprana, suppleret af fys/ergo, fysisk træning, ståstativ osv. samt kærlig omsorg og pleje – Intet andet.

 

Det er bemærkelsesværdigt, hvor meget Bertram har udviklet sig siden vi for 1,5 år siden første gang mødte familien. Bertram er en glad dreng, der ikke længere skriger, men i stedet har udviklet mange flere lyde. Som gæst får man med det samme kontakt til Bertram og kan kommunikere med ham.

 

De sidste 6 måneder har Bertram ikke været i børnehave, men bliver i stedet passet og trænet af mormor. Med mormors supplerende Temprana behandlinger og de forbedrede muligheder for at udføre behandlingerne når Bertram er klar til det i løbet af dagen, følges stimuleringsplanen nu mere præcist og fyldestgørende.

 

Bertram har øget bevidstheden og nærværet meget i forhold til, hvad der forgår omkring ham og der er mere ansigtskontakt og øjenkontakt i det hele taget. Der er kommet mange flere lyde til, og det er let for besøgende, at se hvad Bertram gerne vil. Også forståelsen udvikler sig forsat rigtigt positivt.

Det har øget hans velvære og gjort Bertram mere robust, hvilket har stor betydning for familiens muligheder for at Bertram kan være en del af hverdagen – bage, spise, høre musik osv. i hjemmet, men også ude. Det vil sige besøge familie og venner, sociale arrangementer, kunne købe ind, osv.

Hverdagen er blevet meget mindre begrænset på grund af denne udvikling. Bertrams forældre har derfor en mindre stresset hverdag og bedre tid til almindeligt familieliv efter arbejdstid.

 

Spasticiteten er reduceret kraftigt – næsten helt væk. Spasticiteten begrænser ikke længere Bertrams muligheder for at anvende ben, arme og hænder.

Det er muligt at tage de første skridt med hjælp og støtte. Bertram kan som noget helt nyt, nu selv føre skeen med mad op til munden – selv om det ikke lykkedes at ramme munden hver gang.

Bertrams kropsholdning er der også sket store ændringer med. Bertram er ikke skæv i ryg og hofter og han holder hovedet oppe i længere tid, også når han ligger på maven.

Bertram bevæger sig mere, og er bevidst om bevægelserne.

Bertram ruller nu let fra ryg til mave, og er så småt også begyndt at rulle fra mave til ryg.

 

Bertram spiste for 1,5 år siden udelukkende øllebrød. Nu spiser Bertram varieret – det som er på bordet og giver udtryk for ønsker. Der er ikke længere behov for at lave speciel mad med bestemt smag eller konsistens, blot maden er blød.(af hensyn til den begrænsede mundmotorik)

 

Indsovnings-fasen har ændret sig betydeligt fra ca. 3 timer da vi mødte familien første gang, til nu kun ca. 30 min.

 

Bertram er stadigvæk helt fri af anfald – og får ikke længere medicin. Bertrams tilstand er særdeles god og positiv – og Bertram udvikler nye færdigheder langt hurtigere end tidligere.

Februar 2014 - Susanne fra Stavanger i Norge, fortæller om Lilja på 5 år med epilepsi.

 

Lilja har forskellige udfordringer. Familien har ønsket fokus på øget social adfærd og sproglig udvikling. Familien har været i gang med Temprana i 3. måneder.

 

Før:

I forhold til epilepsien - fik Lilja medicin og der var mange ansigtstrækninger/absencer dagligt.

Havde kun få ord, dårlig udtale og brugt sjældent. Meget svært ved at lære nye ord.

Socialt kun knyttet til mor, men forsøger ofte at stikke af. Derfor altid nødvendigt at være opmærksom så hun ikke stikker af. Ingen tilknytning til hverken far eller søskende.

I forbindelse med epilepsi som opstår i 2 års alderen – begynder skelen. Den er med årene blevet værre.

I forbindelse med leg er det på grund af manglende udholdenhed, svært at fastholde Lilja når der for eksempel laves puslespil eller bygges med klodser.

 

Nu:

I forhold til epilepsien – får Lilja nu ikke længere medicin. Ansigtstrækningerne/absancerne er næsten væk. På dage, hvor Lilja er meget træt, kan der være - højst 2 stk. på en dag.

Lærer nu nye ord og udtalen blevet bedre. Ord bruges spontant – siger hendes navn når hun bliver spurgt, og siger ”Tak” når hun får noget.

Socialt nu fået kærligt forhold også til far. Og stikker ikke længere af. Vil derimod gerne holde sig ved de voksne.

Kan nu normalt fokusere med begge øjne, og skeler kun når meget træt.

Udholdenheden er øget i forhold til at kunne lege for eksempel med puslespil eller bygge klodser.

14-9-2013 Epilepsi med CP

Bertram på 2 år

 

Den første gang jeg besøgte familien, havde de været til forundersøgelse. Og skulle på kursus kort tid efter.

 

Denne gang er familien i gang, og har været det i ca. 2 måneder. Hvordan var kurset? Har de kunnet få det til at fungere i hverdagen? Har der været resultater af indsatsen allerede? Det er nogle af de ting du kan høre om på video klippet.

1. besøg

27-6-2013 Epilepsi med CP

Bertram på 2 år.

 

Anja og Jesper fortæller, hvordan de hørte om Temprana Terapien, og om deres erfaringer i forhold til forundersøgelsen.

Da Bertram var 1 år gammel – erhvervede han en hjerneskade. Det kan man læse meget mere om via dette link. Bemærk venligst at indsamlingen ER afsluttet.

www.bertramskamp.dk/laes-min-historie/

Når familien har været på forældre kursus i midten af juli 2013 – og er kommet i gang – besøger jeg dem igen ………… og hører om deres erfaringer med at få startet Temprana Terapien op.

For yderligere information.

kontaktoplysninger Klik her

 

øvrige oplysninger Klik her

Temprana

10-4-2013 Epilepsi. Anna fortæller om erfaringerne med Julius.

 

Anna, som bor på Fyn, vil gerne fortælle mere. Det kunne være en uddybende snak om erfaringerne med at arbejde med refleksterapi metoden. Hvordan det var at være på forældrekursus. Spørgsmål til Temprana, epilepsien, kost eller andet.er også meget velkomne.

Familien synes det kunne være dejligt at høre fra andre som er, eller har været i gang.

Brug evt. GDGNU facebook eller tag kontakt til mig, så formidler jeg gerne.