Pilot familier 4

Pilot projekt - Børn med specielle behov.

 

Lær at hjælpe dit barn på en let tilgængelig måde, ved hjælp af den helt naturlige, blide og meget effektive metode - Ansigts Refleksterapi.

 

Læs mere om Ansigts Refleksterapi, ved at følge links i den blå kasse her til højre.

Se 2 avis artikler som har været bragt i Ugebladet Skanderborg og Lokalavisen Klik her

Pilot familier side 1

 

Thomas - Lasse - Karoline

Pilot familier side 2

 

Laura - Noah - Mai - Emil

Pilot familier side 3

 

Mathias - Cecilie - Tobias

Joachim på 9 år.

 

Joachim er ordblind. I fritiden er han rigtigt glad for at spille fodbold og håndbold.

Link til nyhederne i TV2 Østjylland klik her

 

 

Kort opsummering:

- ingen uro om aftenen. Falder let i søvn og har en klart bedre nattesøvn.

- blevet en fantastisk glad dreng.

- læseudviklingen går det nu godt med

- kan lide at læse

- ofte nås tingene i skolen

- Når lektier for - klares de nu i et snuptag. Og Joachim kan finde på at lave ekstra.

- selvtilliden helt i top

 

3-6-2014 - 6 mdr. - Dorthe og Peter fortæller om Joachim på 9 år.

 

Det går rigtigt rigtig godt. Joachim er en dreng, som er blevet så fantastisk glad, og selvtilliden er helt i top. Joachim er stadig glad for at komme i skole og glad for at lave lektier. Læsningen går det godt med. Stavningen går det ikke helt så godt med – (altså på samme niveau som læsningen). Det er noget de vil tage fat i behandler Anne Dorte Wæver, om de skal ændre lidt i programmet eller måske er det lidt senere i forløbet at stavningen bliver væsentligt bedre. Joachim kan stave – selvfølgeligt kan han det – men man bliver lidt høj af det, når man ved læsningen er gået så godt. Så tænker man, vi skal også lige have boostet det i forhold til stavningen.

Det går rigtigt rigtigt godt hos os, det er der ingen tvivl om.

De har reduceret behandlingerne til at det nu er 2 gange om ugen. Joachim er glad for det og afslappet. Joachim tager det som en selvfølge i hans hverdag, at der skal sættes en halv times tid af til behandlingerne 2 gange i ugen.

Familien har lige været på en lille mini-ferie. De var opmærksomme på, at Joachims ”lunte” havde været lidt kortere i de dage. Joachim havde glædet sig, og de havde hygget rigtigt meget. De undrede sig over, om de dage, hvor der ikke havde været behandlinger havde gjort en forskel. Det er noget de vil tænke over i fremtiden, ikke bare at springe over med behandlingerne, selv om de holder lidt ferie.

 

Hvordan har det været, at være deltager i Pilot projektet?

For et halvt år siden troede far at det her var hokus pokus og ikke hjalp noget som helst. Det har han måttet bide i sig. De har fået en meget meget glad dreng med stor selvtillid. Så det har været al den tid værd de har brugt på det. Og det hele værd.

 

Familien ønsker at fortsætte, så længe Joachim synes det er sjovt.

 

9-3-2014 - 3 mdr. - Dorthe og Peter fortæller om Joachim på 9 år.

 

De kan med glæde fortælle, at det går stadig rigtigt godt.

Behandlingerne klarer Dorthe og Joachim i fællesskab, da Peter stadig ikke er kommet sig helt. Det gør dog ikke noget, da de hygger sig med det. Det er oftest på Joachims værelse - og modsat tidligere, hvor de hørte musik og så TV, så er der nu ro - og Joachim slapper helt af og nyder det.

I forhold til læsningen, så er der en glæde ved det, og han kan rent faktisk mere end tidligere. Så det er ikke længere en pestilens af lave lektier, hverken i skolen er hjemme. Ofte bliver Joachim færdige med tingene på skolen, men når der er lektier, sidder han selv og arbejder med tingene. Der er ikke behov for at "overvåge" længere. Joachim klarer fint selv at løse opgaverne - og læser selv opgave teksterne. I forbindelse med decideret læsning, sker det fortsat i fællesskab - men Joachim har nu roen og selvtilliden, så det er ham som læser.

Den gode selvtillid smitter også af i forhold til arbejdet med diktater.

Familien vil fortsætte med behandlingerne - for det er bevet en del af dagligdagen - og ikke en sur pligt men derimod en fornøjelse. Og man siger jo "Mere vil gerne have mere", og det siger Jochim også selv, han vil gerne op og kunne læse endnu bedre - og det vil de gerne hjælpe ham med, ved at fortsætte med behandlingerne.

 

1-2-2014 - 2 mdr. - Dorthe og Peter fortæller om Joachim på 9 år.

 

Peter er efter et længere sygdomsforløb nu igen hjemme.

Det går rigtigt godt med behandlingerne. Dorthe har i denne periode udført behandlingerne 2 gange i ugen, men nu hvor Peter igen kan hjælpe til, vil de igen op på 4.

Jochim hører lidt musik, og nogle gange falder Jochim i søvn allerede under opvarmningen af ansigtet - og vågner først op ved færdiggørelsen af fødderne. Joachim er selv lidt overrasket - over at være blevet så afslappet. Jochim glæder sig til at få behandlingerne.

Der er slet ingen problemer med nattesøvnen længere - det er helt fantastisk. I stedet for at komme rendende og ikke ville falde i søvn, så går Joachim nu ud som et lys.

Peter som har været væk en del uger. Har om det første bemærket at lektierne nu bliver klaret i et snup-tag. Tidligere kunne det godt tage 15-20 min. at komme igang med lektierne. Nu finder Joachim skoletasken frem, og så går de bare igang. Langt de fleste lektier bliver lavet uden hjælp, så det er en fornøjelse. Jochim er endda så glad for det, at han kan finde på at lave ekstra ..... det var helt sikkert ikke sket for 2 mdr. siden.

En anden ting Peter har lagt mærke til, er at underteksterne på fjernsynet er begyndt at blive læst - sågar "tekst-tv" siderne har fået Joachims interesse. Det har de ihvertfald heller aldrig set før.

I forhold til Joachims humør har de normalt hørt Joachim sige sætningen "Jeg dur ikke til noget, jeg kan ingenting henne i skolen". Den er ikke hørt siden Peter kom hjem.

Der var tidligere dage, hvor Joachim ikke havde lyst til at komme i skolen - det sker heller ikke mere.

Mails fra klasselæreren: "i dag har Joachim været ked af det", har der heller ikke været nogle af, de sidste 2 mdr.

Joachim siger også selv, at gå i skole er blevet væsentligt sjovere, end det var for 2 mdr. siden.

21-12-2013 - 1 mdr. - Dorthe fortæller om Joachim på 9 år.

Et længerevarende sygdoms forløb og operationer - er lige nu en stor belastning for familien.

I må derfor denne gang "nøjes" med at LYTTE til Dorthes erfaringer - mens i ser deres julepyntede stue.

Det selv at udføre behandlingen var spændende - Joachim har taget godt i mod det, men i starten været lidt kilden på fødderne.

Efter et par gange, blev de hurtigt fortrolige med behandlingerne. Og det er nu noget både Dorthe og Joachim har en hyggestund med.

Familien har bemærket at den uro, Joahcim tidligere havde om aftenen, faktisk er forsvundet. Ligesom Joachim nu let falder i søvn og har en klart bedre nattesøvn.

I forhold til skolen har Jochim tit været meget ked af det, når de har hentet ham - da skolearbejdet kan virke uoverskueligt og vanskeligt. Massagen har givet Joachim en ro og det har givet ham ro, at han i det daglige faktisk er meget meget mindre ked af det i forhold til skolearbejdet.

Det er ændringer, som Joachim også selv har kunnet mærke og talt om hjemme.

 

En meget stor tak til familien, der i en vanskelig situation, alligevel deler ud af deres erfaringer.

17-11-2013 Før kurset -

Dorthe og Joachim fortæller.

Frederik på 11 år.

 

Frederik er ordblind og har indlærings vanskeligheder. Det giver også udfordringer i forhold til koncentrationen.

Familien har besluttet at standse før tid.

 

Kort opsummering:

- afklaring i forhold til vanskelighederne.

- deltager mere aktivt i skolen

- der er begyndende ”hul” igennem i forhold til lektielæsning. Hvor Frederik nu aktivt bidrager med initiativ.

 

I forhold til den hovedudfordring som familien havde i fokus, har familien i perioden ikke registreret tilfredsstillende ændringer.

9-3-2014 - 3 mdr. - Jan fortæller om Frederik på 11 år.

 

Der er siden sidste videoklip ikke sket afgørende nyt for Frederik. Det gode er at der en en klar målsætning, og de ved, hvad de skal holde øje med. Der er fokus på at Frederik i forhold til lektielæsnings-situation udvikler sit initiativ.

Familien tror stadig på at det kan rykkes, og de tænker også på, at der indtil nu trods alt kun er gået 3 måneder - og at den kommende periode kan gøre noget for dem. Så de fortsætter behandlingerne.

1-2-2014 - 2 mdr. - Jan fortæller om Frederik på 11 år.

 

Det går rigtigt godt - og de har 3 ting de gerne vil fortælle om.

Den første er af de i samarbejde med Anne Dorte Wæver for 14 dage siden har lavet en midlertidig ændring i Refleks Terapi-behandlingen. Det tror de har været klogt.

Til en skole hjem samtale fornyligt, har de fået at vide, at Frederik nu deltager mere aktivt og rækker hånden op. Det er meget positivt, og en tilbagemelding familien aldrig tidligere har fået. Det glæder dem meget, og de vurderer at det har en sammenhæng med Refleks Terapi behandlingerne.

Den næste ting er lidt vanskelig t sætte ord på, og måske ikke så konkret, men kan siges på følgende 2 måder - "der er hul igennem" .... eller at "hjernen åbner op" - det skal forståes på den måde at Frederik nu deltager på en anden måde i lektielæsningen. Fra at være forældre som "driver" hele lektielæsningen, så er Frederik nu aktiv og bidrager med initiativ - og tager ansvar for det.

Det er virkeligt fremskridt for familien.

22-12-2013 - 1 mdr. - Jan fortæller om Frederik på 11 år.

Familien har fundet en god rytme i behandlingerne. Og det bedste tidspunkt er ved sengetid. Frederik er glad for behandlingerne - og det fungerer godt.

Familien har ikke bemærket nogle ændringer. De er helt afklarede med hvilke ting de er opmærksomme på. Selvstændigt løsning af skolearbejde uden hjælp fra voksen, initiativ og aktiv deltagelse er ting, som solid vedholdende voksen støtte ikke hidtil har kunnet ændre på.

17-11-2013 Før kurset - Jan fortæller.

Fakta og links

For yderligere information.

kontakt Jens Hvalsøe på JH@skanderborg-real.dk eller via sms til 26 62 75 44, så vender jeg hurtigst muligt tilbage.

 

Bliv inspireret og få meget mere at vide på:

 

www.centerforrefleksterapi.dk

 

www.temprana.org

 

Temprana til handicappede

 

GDGNU er en hjemmeside, som er målrettet handicappede og Temprana behandlingerne.

 

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvad Temprana udretter for handicappede, har du muligheden her på sitet. Du kan vælge fra menuen eller for eksempel

 

Gå til forsiden af GDGNU klik her

 

Interviews med forældre Klik her